Skip to main content
În perioada 11-15 martie, delegația ULIM – Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, în componența Prorectorului Valentina Ciumacenco, Decanului Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism – Rodica Panța, Șefei Catedrei Asistență socială și sociologie,Facultatea Științe Sociale și ale Educației – ULIM – Svetlana Haraz, Șefei Departamentului Asigurare a Calității – Stela Guzun și alți membri ai echipei de implementare a proiectului, Ludmila Coadă, Tatiana Savin și Alina Spoială, se află în vizită de studiu la Universitatea Lleida (Universitat de Lleida, UdL), Catalonia (Spania) în cadrul proiectului ERASMUS + „Integrarea Învățământului Superior Dual în Moldova și Ucraina – COOPERA”, numărul de referință: 617490-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP, finanțat de către Uniunea Europeană.

 

Agenda vizitei este focusată pe perspectiva universitară a sustenabilității studiilor duale, care trebuie să ofere avantaje celor trei părți implicate: universitate, companie și studenți. Universitatea Lleida este un lider al învățământului superior dual, fiind printre primele care a inițiat implementarea acestui tip de formare profesională în Spania.

Universitatea Lleida are o experiență vastă în colaborarea cu companiile regionale în coordonarea activităților de studii în format dual pentru diverse domenii: agricultură, inginerie și științe socio-umane. Unii din partenerii centrali ai Universității Lleida, în formarea duală sunt gigantul agroalimentar bonÀrea, întreprinderea Ros&Roca, care face parte din grupul olandez Royal Terberg, companii vizitate în cadrul primelor zile conform agendei de lucru al Proiectului Erasmus+ COOPERA.

Următoarele zile ale vizitei de studiu la Universitatea Lleida continuă cu explorarea formării duale în această universitate catalană. Vizita presupune, de asemenea, studierea și preluarea formelor de parteneriat dual ale Universității Lleida cu comunitatea științifică și tehnologică locală. Una din ele este PCiTAL – Parcul Științific și technologic agroalimentar din Lleida.

Agenda Vizitei