Skip to main content
Finele săptămânii curente a prilejuit vizita la ULIM a delegației Agenției Naționale pentru Societate Informațională a Republicii Coreea (NIA), condusă de Președintele Dr. Jong Sung Hwang, Vicepreședintele Dr. Jaeho Lee și managerul, Dl. Dohun Kim, având ca scop consolidarea parteneriatului existent cu ULIM, stabilirea priorităților și a modalităților de colaborare pentru perioada imediat următoare.
În scopul valorificării programelor de schimb educațional și cultural ale Republicii Coreea prin intermediul îmbunătățirii relațiilor interculturale, diplomația culturală și competența interculturală între cetățenii Republicii Coreea și Republicii Moldova, se preconizează mai multe acțiuni, pentru a contribui, în special, la dezvoltarea sectorului TIC, valorificarea schimbului de cunoștințe, competențelor digitale, profesionale și abilităților în domeniile cercetării și educației la Universitatea Liberă Internațională din Moldova.
Vizita delegației NIA la ULIM este prilejuită de marcarea celor 10 ani de cooperare bilaterală și parteneriat între Republica Moldova și Republica Coreea, dedicat dezvoltării societății informaționale și creării oportunităților de acces la informații, tehnologii și inovații.
Întrevederea a fost organizată cu prezența rectorului ULIM, conf. univ., dr. Ilian Galben, a prorectorilor Valentina Ciumacenco și Elena Prus și directorului Centrului de Limbă și Cultură Coreeană ”Se Jong” din cadul Universității Libere Internaționale din Moldova, dl. Han Ho Jin.
În cadrul întrunirii, părțile au purtat discuții privind realizările înregistrate de la fondarea Centrului Se Jong, principalele evenimente din calendarul anual de activități și posibilitatea demarării unor proiecte educaționale și culturale comune noi cu sprijinul partenerilor din Coreea.
În contextul vizitei întreprinse, Președintelui NIA i-a fost acordată o diplomă de apreciere în semn de înaltă prețuire și recunoștință pentru aportul adus la consolidarea relațiilor de colaborare fructuoasă cu ULIM.
Vizita delegației NIA la ULIM s-a încheiat cu o conferință publică susținută de Președintele Dr. Jong Sung Hwang pe tema ”Smart city”. La eveniment au participat studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Litere și de la Facultatea Informatică, Inginerie și Design din cadrul ULIM.
+2

5 Comments

Leave a Reply