Skip to main content


Institutul Confucius
 din cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM) este calea ta perfectă pentru a studia limba chineză și a cunoaște cultura și tradițiile Chinei.

Fondat cu sprijinul Ambasadei Republicii Populare Chineze la Chișinău și organizației HanBan, în parteneriat cu ULIM și “Northwest Normal University”, Lanzhou, China, Institutul Confucius este o premieră pentru țara noastră, unul din obiectivele căruia fiind promovarea relațiilor educaționale, economice și culturale între Republica Moldova și Republica Populară Chineză.

Acordul de inițiere a Institutului Confucius a fost semnat în martie 2009, ca rezultat al relațiilor de parteneriat stabilite între Universitatea Liberă Internațională din Moldova și “Northwest Normal University”, Lanzhou, China. Ulterior au demarat lucrările de amenajare ale acestuia.

La 29 septembrie 2009 a fost inaugurat Institutul Confucius din cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova. Grație lansării acestui proiect, Republica Moldova devine membră a rețelei internaționale “Confucius”, de rând cu așa țări ca: Franța, Spania, Germania, Austria, Marea Britanie, Cehia, Ungaria, etc.

Astăzi Institutul Confucius din cadrul ULIM este dotat cu două laboratoare lingofonice modern echipate, un birou performant, materiale didactice, toate sponsorizate de “Hanban Confucius Institute Headquarters” și “Northwest Normal University”, Lanzhou, China. Cadrele didactice sunt profesori chinezi cu o bogată experiență de predare: Xiang Jilin Reuben, Ma Linjuan, Zhao Huangai, etc.

Regulament de organizare şi funcționare al Institutului Confucius

Statutul Institutului Confucius

Mrs. Ma Linjuan, Director Institutul Confucius

Adresă: mun.Chișinău, str.Vlaicu-Pârcălab 52, Etajul IV, birou 400

Telefon: +373 (22) 22-15-24 

E-mail: [email protected]

 

Leave a Reply