Skip to main content

Domnul Titus CORLĂȚEAN, Ministru de Externe al României a efectuat marți, 19 noiembrie, 2013 curent o vizită oficială la ULIM. În cadrul acesteia, înaltul demnitar a prezentat o prelegere publică pentru audiența prezenta, intitulată: ”Integrarea Europeană a Republicii Moldova-proces ireversibil”.Evenimentul a demarat cu ceremonia de inaugurare a Aulei România (sala 245, etajul II, bloc III) în cadrul ULIM. România a completat lista țărilor cu care ULIM are relații fructuoase de colaborare, în rezultatul cărora, statele au deschis săli speciale pentru a familiariza comunitatea academică de la ULIM cu cultura și obiceiurile sale naționale. Aceasta sală, poate fi folosită și pentru desfășurarea evenimentelor cu caracter cultural s-au științific organizate în cooperare.

După tradiţionala tăiere a panglicii, dl. Ministru a fost salutat de către dl. Andrei GALBEN, Rector ULIM. În discursul Său, dl. Galben a vorbit despre relațiile bilaterale dintre Instituția pe care o reprezintă și Ambasada României la Chișinău, menționând că acestea se bucură de o dezvoltare continuă, fiind interprinse tot mai multe activități organizate în comun.

Aula României este cea dea 33 sala inaugurată la ULIM. Aceasta a completat galeria internațională a statelor din întreaga lume, care au inaugurat Sali speciale în cadrul instituției.

Vezi discursul  ministrului Titus Corlăţean în faţa studenţilor Universităţii Libere Internaţionale din Republica Moldova:  http://chisinau.mae.ro/node/923

Data inaugurării:19 noiemb