Skip to main content
Victoria Guțan, studentă la Facultatea Informatică, Inginerie și Design la ULIM, are privilegiul de a participa la programul Erasmus+ în A Coruña, Spania, unde are oportunitatea de a descoperi un oraș fascinant și încântător, situat în nord-vestul țării. Împărtășindu-și primele impresii, Victoria a adus în lumină experiențe remarcabile și descoperiri fascinante.
“Fiecare răsărit de soare în A Coruña aduce cu sine peisaje spectaculoase, iar fiecare colț ascunde o poveste dintr-o istorie bogată și fascinantă. Promenada maritimă și plajele încântătoare m-au primit cu brațele deschise încă de la prima vedere, iar arhitectura impresionantă, în special monumentele remarcabile, precum, Turnul Hercules și Muzeul de Tehnologii, m-au făcut să simt că trăiesc o călătorie în timp, într-o cultură vibrantă și plină de viață.”
Experiența culinară din A Coruña este una dintre bucuriile acestei mobilități academice pentru Victoria. “Bucătăria locală, cu preparate din pește și fructe de mare proaspete, mi-a răsfățat simțurile cu arome autentice și delicii culinare unice în fiecare felură.”
Studierea la Universitatea din A Coruña (UDC) a adus oportunități noi și a îmbogățit-o atât academic, cât și personal. “Aici, am avut privilegiul de a învăța alături de colegi din întreaga lume, de a participa la proiecte de cercetare fascinante și de a descoperi cultura vibrantă a regiunii Galicia. Această experiență îmi va deschide ușile către o carieră de succes, atât acasă, cât și în străinătate.”
Mobilitatea academică i-a oferit, de asemenea, oportunitatea de a explora și orașul Barcelona, adăugând o notă suplimentară de farmec și diversitate experienței sale Erasmus+. “Barcelona este o metropolă vibrantă și captivantă, care îți atinge sufletul cu fiecare stradă și fiecare clădire încărcată de istorie și artă.”
Victoria Guțan exprimă recunoștință pentru posibilitatea de a face parte dintr-o comunitate internațională atât de dinamică și plină de energie. “Să pot explora lumea și să mă dezvolt personal și academic într-un mediu atât de stimulant este într-adevăr ceva fermecător.”
Aceste impresii inițiale reflectă impactul pozitiv al programului Erasmus+ asupra studenților ULIM și asupra experiențelor lor interculturale, subliniind importanța schimburilor academice și a mobilității internaționale în dezvoltarea personală și profesională a tinerilor.