Skip to main content
Bursa Erasmus+ este fără îndoială una din cele mai productive experiențe pe care le poate dobândi un student ULIMIST. Motivele sunt pe cât de numeroase, pe atât de convingătoare și diverse. Pentru a vă convinge de acest lucru, vă îndemnăm să aflați mai multe detalii de la Banciu Diana, studentă în anul II, la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și JurnalismFacultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism.
,,Mereu mi-am dorit să studiez în Italia și programul Erasmus+ mi-a oferit această posibilitate. La moment, studiez în Roma, la universitatea LUMSA. Această instituție de învățământ superior te cucerește cu o arhitectură și design splendid, pe lângă aceasta ea este situată aproape de Vatican, ceea ce îmi permite în pauze, să admir frumusețea deplină a monumentelor istorice, cât și a clădirilor.
La început mi-a fost greu să mă acomodez cu rezervarea unui loc pentru orele de curs. Ca să particip la ore, trebuie să ocup un loc în auditoriu prin intermediul unei platforme speciale, numită ,,Student booking”. De asemenea, sistemul de notare diferă. Profesorii apreciază studenții, cu note de la 1 până la 30.
La fel ca la ULIM – Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, profesorii îi încurajează pe studenții să-și exprime părea. Am rămas plăcut surprinsă de legătura profesorilor cu studenții, care au o relație de prietenie deosebită.
La universitatea LUMSA, nu avem teme pentru acasă, aceasta probabil m-am surprins cel mai tare. Doresc să menționez faptul că lipsa temelor pentru acasă nu reduce capacitatea studenților de a însuși materialul cursurilor.
Oamenii sunt foarte primitori și binevoitori, iar eu, mă simt ca acasă și beneficiez de o experiență de neuitat. Îndemn și alți studenți să valorifice setul de oportunități pe care le oferă programul Erasmus +, dar și să pregătească dosarele pentru aplicare, căci a fost dat start concursului pentru selecție, pentru anul academic 2022 – 2023 (semestrul I).