Skip to main content

cropped-cov2222.png

Astăzi, 22.02.2021 a avut loc prima şedinţă a consorţiului proiectului ERASMUS+ „Integrating Dual Higher Education In Moldova and Ukraine (COOPERA)”, număr de referinţă: 617490-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP, unde coordonator este Academia de Studii Economice a Moldovei.

Scopul proiectului este de a integra învățământul superior dual (DHE) în țările partenere, în general, și de a îmbunătăți capacitatea de muncă și dezvoltarea individuală, de a spori compatibilitatea și continuitatea între cerințele lumii profesionale și formarea inițială a studenților universitari și de a realiza o mai mare eficiența economică și integrarea socială, în special.
În perioada de implementare a proiectului – 15/01/2021 – 14/01/2024, cei 14 parteneri:
1. Academia de Studii Economice a Moldovei – Grant Coordonator
2. Universitatea Tehnică a Moldovei
3. Universitatea Liberă Internaţională din Moldova
4. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a Republicii Moldova
5. Uzhhorod National University, Ukraine
6. KROK University, Ukraine
7. V.N. Karazin Kharkiv National University, K Ukraine
8. Odessa National University of Economics, Ukraine
9. Ministry of Education and Science of Ukraine
10. Duale Hochschule Baden-Wurttemberg, Germany
11. University of Lleida, Spain
12. Varna University of Management, Bulgaria
13. Akademia WSB, Poland
14. European Policy Development and Research Institute of Maribor, Slovenia
urmăresc următoarele obiective:
-Identificarea nevoilor și cerințelor specifice ale companiilor din diferite sectoare industriale și întreprinderilor pentru învățămînt superior dual și identificarea companiilor care doresc să participe pilotarea învățămîntului superior dual în timpul proiectului;
– Dezvoltarea unui model flexibil și generic de învățământ superior dual care să susțină diferitele nevoi și interese ale angajatorilor, instituțiilor de învățământ superior și ale studenților din diferite sectoare industriale și de afaceri și să ofere recomandări
instituțiilor de învățământ superior pentru implementarea învățămîntului superior dual;
– Testarea modelelor specifice de învățământ superior dual generate din model generic de învățământ superior dual dezvoltat, prin pilotarea în timpul proiectului și analizarea rezultatelor obținute;
– Propunerea modificărilor legislației / reglementărilor pentru adaptarea învățămîntului superior dual în țările partenere.
Proiectul este coordonat de dr., Olesea Sîrbu, Prorector pentru relații internaționale și proiecte europene.
Principalele subiecte discutate au fost: obiectivele proiectului, pachetele de lucru, activitățile, rezultatele și livrabilele planificate, precum și cerințele de raportare şi comunicare/diseminare.
Prima sedință a consorţiului s-a desfăşurat în regim online, în limba engleză.

3 Comments

  • O software de monitoramento de telefones celulares CellSpy é uma ferramenta muito segura e completa, é a melhor escolha para o monitoramento eficaz de telefones celulares. O aplicativo pode monitorar vários tipos de mensagens, como SMS, e-mail e aplicativos de bate-papo de mensagens instantâneas, como Snapchat, Facebook, Viber e Skype. Você pode visualizar todo o conteúdo do dispositivo de destino: localização GPS, fotos, vídeos e histórico de navegação, entrada de teclado, etc.

  • Atualmente, o software de controle remoto é usado principalmente na área de escritório, com funções básicas como transferência remota de arquivos e modificação de documentos.

  • Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.

Leave a Reply