Skip to main content
Uncategorized

Oficiul Național Erasmus+ din Moldova organizează un seminar cu genericul “Embracing Artificial Intelligence in Education: New Programs, Disciplines, and Methods / Înglobarea inteligenței artificiale în educație: noi programe, discipline și metode“.

By March 5, 2024No Comments

Oficiul Național Erasmus+ din Moldova organizează, cu suportul Delegației UE în Moldova și în cooperare cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, un seminar de tip Misiune de Asistență Tehnică pentru instituțiile de învățământ superior din Moldova cu genericul “Embracing Artificial Intelligence in Education: New Programs, Disciplines, and Methods / Înglobarea inteligenței artificiale în educație: noi programe, discipline și metode“.

Evenimentul este parte a activităților Experților pentru Reforma Învățământului Superior din cadrul Programului Uniunii Europene Erasmus+ și este organizat cu suportul Consorțiului SPHERE care include experți ai European University Association (EUA) – asociația universitară pan-regională care reprezintă peste 800 de universități din Spațiul European al Învățământului Superior, precum și 33 de consilii (conferințe) naționale ale rectorilor. Astfel, expert în cadrul evenimentului va fi Dr. Diana Andone, Director al Centrului de e-Learning, Universitatea Politehnica Timișoara, România.

Seminarul va dura două zile – 14 – 15 martie 2024 la Universitatea Tehnică a Moldovei. Agenda preliminară a evenimentului, inclusiv locația, este anexată.

În cadrul seminarului vor fi abordate următoarele subiecte:

  • Ce competențe se vor aștepta de la cadrele didactice și studenți în viitor?
  • Cum poate Generative AI să fie folosită în mod creativ de către cadrele didactice și studenți?
  • Cum poate Generative AI să îmbunătățească creativitatea și gândirea critică atât a studenților, cât și a cadrelor didactice sau să fie inclusă în curriculum?
  • Cum sunt schimbate practicile de educație și știință grație Generative AI ?

Mai multe experimente care prezintă integrarea utilizării GAI în dezvoltarea și evaluarea proiectelor pe diferite subiecte din educație și cercetare vor fi prezentate atât din perspectiva cadrelor didactice, cât și a studenților. În plus, discuția va examina în mod critic considerentele etice și implicațiile de securitate ale încorporării instrumentelor Generative AI în sfera academică. Participanții vor exersa, de asemenea, cum să integreze tehnologiile Generative AI în educație și vor experimenta diferite metode de predare și învățare bazate pe inteligență artificială în timpul sesiunilor practice.

Pentru a lua parte la eveniment este necesară înregistrarea prealabilă urmând acest link – LINK DE INREGISTRARE  până în data de 12 martie curent. Limba de lucru – română.

Important: Participanții trebuie să vină la eveniment cu laptopurile proprii pentru a participa la activitățile practice.

Agenda TAM March 14-15 2024_AI_MOLDOVA