Skip to main content

Un grup de cadre didactice de la diverse facultăți ULIM – Drept (Alexandru Bostan), Economie (Viorica Speianu), Informatică, Inginerie și Design (Ecaterina Gamurar) și Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism (Ludmila Coadă, Margarita Răducan) – se află, în perioada 13-17 mai 2024, în mobilitate academică la CPIFP Los Enlaces din Zaragoza, Spania.

Deplasarea, în scop de formare, este organizată prin intermediul programulului Erasmus + al Uniunii Europene, în baza parteneriatului inter-instituțional dintre ULIM – CPIFP Los Enlaces, funcțional cu începere din anul 2022.

Pe parcursul săptămânii de formare, profesorii ulim-iști s-au întâlnit cu cadre didactice de la CPIFP Los Enlances, au vizitat aulele/ laboratoarele instituției, au discutat subiecte de interes comun legate de procesul de învățământ, tendințele actuale din sistemul educațional european și spaniol, specificul învățământului dual – fiind împărtășite propriile experiențe și exemple de bunele practici din ambele instituții de învățământ. Totodată, a fost efectuată o vizită de lucru la televizunea publică Aragon TV – una dintre companiile-partenere ale CPIFP Los Enlances.

Cooperarea inter-instituțională dintre ULIM și CPIFP Los Enlances, cât și cea inter-personală/ profesională dintre cadrele didactice va avea continuitate și se va materializa în noi acțiuni și activități conexe procesului educațional.