Skip to main content
În contextul celebrării Zilei Europei, în data de 22 mai curent, la Centrul de Informare al UE în cadrul ULIM, a avut loc proiecția filmului „În numele pământului” (2023, regia Dorota Kobiela, Hugh Welchman), organizată de către Departamentul Informațional Biblioteconomic ULIM, cu sprijinul Institutului Polonez și al Ambasadei Polonia în Republica Moldova.
La eveniment, au participat: Invitatul special, reprezentantul Ambasadei Republicii Polone în Republica Moldova, Maciej KOWALCZYK, vice consul, Prorector pentru știință, prof. univ. dr. hab. Elena PRUS, prorectorul pentru Relații Internaționale, conf. univ. dr. Valentina CIUMACENCO, directorul DIB, Irina Cerneauscaite, cadre didactice, studenți ai ULIM și cursanți, însoțiți de profesorul lor de limbă și cultură poloneză, dl Piotr Pyzel.
În debutul evenimentului, atât doamna prorector, Ciumacenco Valentina, cât și oaspetele de onoare Maciej KOWALCZYK au menționat impactul important al evenimentelor culturale în dezvoltarea tineretului studios și au reiterat frumoasele proiecte comune ale ULIM și Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova.
A fost un bun prilej de exprimare a gratitudinii și aprecierii din numele Universității Libere Internaționale din Moldova pentru colaborarea eficientă cu ULIM, care s-a materializat în cadrul mai multor proiecte comune, precum: susținerea mobilităților academice pentru studenți și profesori cu universități din Republica Polonă, înființarea și derularea cu succes a lectoratului polonez, organizarea conferințelor științifice internaționale, îmbogățirea fondului bibliotecii universității prin donații de carte şi literatură pe domenii de specialitate etc.
Spectatorii au vizionat o dramă adaptată la romanul “Țăranii” de W.S. Reymont, câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură și propus de Polonia la Premiile Oscar din acest an. Filmul este realizat din aproximativ 40.000 de cadre pictate integral în ulei, în colaborare cu peste 100 de artiști vizuali.
Spectatorii au rămas impresionați.
Mulțumim partenerilor pentru un film actual, interesant și educativ!