Skip to main content

Pe 10 aprilie 2024, la sediul Oficiului Național Erasmus+ din Moldova s-a desfășurat reuniunea Departamentelor Relații Internaționale ale instituțiilor de învățământ superior din Moldova. În cadrul acesteia am discutat și analizat evoluțiile recente și perspectivele viitoare ale parteneriatelor internaționale în cadrul programului Erasmus+.

Pe parcursul întâlnirii, participanții au abordat următoarele subiecte:

  • Parteneriatele universităților din Moldova în cadrul proiectelor ICM (International Credit Mobility) implementate în perioada 2022-2024: discuțiile au evidențiat rezultatele și provocările din cadrul proiectelor ICM, oferind o platformă pentru schimbul de bune practici și identificarea strategiilor pentru îmbunătățirea cooperărilor internaționale în perioada ce urmează.
  • Vizibilitatea proiectelor Erasmus+: comunicarea, diseminarea rezultatelor, identitate vizuală și logouri: am analizat metodele și instrumentele eficiente pentru comunicarea și diseminarea rezultatelor proiectelor Erasmus+ prin intermediul diverselor platforme universitare, subliniind importanța acestora pentru prestigiul universității.
  • Managementul proiectelor de consolidare a capacităților în învățământul superior și Jean Monnet din perspectiva departamentelor relații internaționale: am examinat aspectele de gestionare și coordonare a proiectelor internaționale Erasmus+, precum și modalitățile de îmbunătățire a colaborării cu coordonatorii proiectelor la nivel instituțional și național.
  • Participarea studenților din universitățile din Moldova la evenimentele organizate de Erasmus Student Network ESN Chișinău: a fost evidențiat rolul important pe care-l joacă ESN Chișinău în integrarea și sprijinirea studenților din Moldova.
  • Unitatea Națională Eurydice în Moldova: am comunicat despre lansarea rețelei Eurydice Moldova la începutul anului 2024, fapt care va sprijini cooperarea europeană în domeniul educației și va spori accesul la informații despre sfera educației și formării în Republica Moldova.

Reuniunea a reprezentat un moment oportun în consolidarea colaborării și a schimbului de experiențe între universitățile din Moldova, subliniind angajamentul comun față de internaționalizarea învățământului superior și promovarea mobilității academice.