Skip to main content
Noutăți

ULIM reprezentată la Conferința internațională “Integrare Europeană: Realități și perspective”

By May 11, 2023969 Comments

În zilele de 12 -14 mai 2022, la Universitatea “Danubius” din Galaţi (UDG) s-a desfășurat unul dintre cele mai importante evenimente științifice internaționale, ediție aniversară: Conferința internațională “Integrarea Europeană: Realități și Perspective”.
Conferința din acest an, ajunsă la ediția a XVII-a, a fost organizată alături de partenerii UDG co-organizatori ai evenimentului, Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Universitatea din Camerino, Italia, Universitatea din Ruse “Angel Kanchev”, Bulgaria, Universitatea Aleksander Moisiu din Durres, Albania, Universitatea din Tirana, Albania.

Universitatea Liberă Internațională din Moldova a fost reprezentată la această conferință de o delegație compusă din membri ai echipei manageriale și cadre științifico-didactice.

Lucrările conferinței au început cu o ședință de inaugurare, în cadrul căreia gazdele și invitații au menționat importanța cercetării în contextul actual.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost realizată de Președintele Universității “Danubius”, conf. univ. dr. Andy Pușcă. Domnia sa, după mesajul de bun venit adresat tuturor participanților, a conturat premisele dezbaterilor științifice care au urmat în plen și în cadrul secțiunilor acestui eveniment, subliniind interesul comun al lumii academice și științifice de a răspunde provocărilor cu care se confruntă educația superioară la nivel internațional, într-un mediu competitiv specific digitalizării și globalizării.

Cu un cuvânt de salut au venit reprezentanții partenerilor în organizarea conferinței, instituțiilor care urmează mai mulți ani principiile unei colaborări strânse, stipulate în acordurile încheiate. În acest sens, prorectorii ULIM, prezenți la eveniment, Elena Prus, dr.hab, prof.univ și Valentina Ciumacenco, dr., conf.univ. au rostit câte un mesaj de salut din numele Universității Libere Internaționale din Moldova. În alocuțiunile doamnelor prorectori a fost expusă esența colaborării reciproce și ferma convingere că parteneriatul, demonstrat în ani prin multe proiecte comune, va continua cu o nouă amploare. Un parteneriat între universități de aceeași “vârstă” – 30 de ani, numite inițial “copil al reformelor” și ajungând să-și poarte cu demnitate numele de “promotor al reformelor”.

Cu ocazia acestui eveniment, în contextul celebrării celor trei decenii de ascensiune, Președintelui Universității “Danubius” i-a fost conferită „Diploma de Excelență” din partea Senatului ULIM, în semn de înaltă apreciere a realizărilor remarcabile în domeniul învățământului superior, a contribuției valoroase aduse la dezvoltarea cooperării interuniversitare și aprofundării parteneriatelor strategice, derulate cu dinamism constant și eficiență peremptorie.

Onoarea conferirii diplomei revenind doamnei Prorector pentru relații internaționale– conf. univ. dr. Valentina Ciumacenco și dlui secretar-științific, Senatul ULIM – dr., conf.univ. Valeriu Băieșu.

Conferința a avut ca speakeri principali pe Dr. Muhammad Shahbaz, profesor de Economie Energetică, Facultatea de Management și Economie, Institutul de Tehnologie din Beijing, China și pe Dr. Steve O. Michael, Vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Universităţii “Danubius” şi Prorector al Universității de Medicină şi Ştiinţă Charles Drew din SUA.

Relevante contextului tematic al acestei ediții a Conferinței internaționale “Integrare europeană. Realități și perspective”, dar și potrivite oricărui sistem de educație, din orice colț al lumii, au fost concluziile domnului prof. univ. dr. Steve O. Michael exprimate la finalul intervenției sale științifice susținute în sesiunea plenară: ”Rețeta prosperității pentru instituții într-un mediu competitiv al schimbării transcende este adaptabilitatea instituțională. Aceasta implică exercitarea neobosită a performanței pe piața educațională, o piață care nu este pentru cei slabi ci pentru aceia care sunt abili în a înfrunta valurile unui ocean extrem de agitat!”

Lucrările conferinței au continuat pe diverse secțiuni, desfășurate în format hibrid.

Participanții au fost familiarizați cu următorul eveniment științific organizat de Universitatea “Danubius”, pe data de 29 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării: Conferința internațională cu tema “Dunărea – Axă a Identității Europene”.

Programul conferinței “Integrare europeană. Realități și perspective” poate fi accesat aici: https://conferences.univ-danubius.ro/index.php/EIRP/EIRP2022?fbclid=IwAR2szMJm2CIYShyVcXoanU7-s6fMFYct9p1GFBLWW0nIFS5A4MEWKnrQDB4

Înregistrarea video a ședinței de inaugurare poate fi urmărită aici: https://fb.watch/c_ze0fUzkJ/

969 Comments

Leave a Reply