Skip to main content

În data de 18 aprilie 2022, Universitatea Liberă Internațională din Moldova a avut onoarea de a găzdui vizita Excelenței Sale, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Georgiei în Republica Moldova, Domnul Levan DIASAMIDZE.
Înaltul oaspete a avut întrevedere cu Rectorul Ilian GALBEN, dr. conf.univ. și echipa managerială.

Subiectul discuțiilor l-au constituit chestiuni de interes comun ce țin de domeniul academic, educațional și cultural, părțile exprimându-și dorinţa reciprocă de a intensifica relaţiile de colaborare dintre ULIM şi Ambasada Georgiei în Republica Moldova.

Prorectorii ULIM prezenți la întrevedere au informat interlocutorul despre activitatea pe care o realizează instituția, prioritățile acesteia, precum și despre colaborarea pe care o desfășoară la nivel internațional, manifestându-și disponibilitatea de a lărgi arealul acestor relații cu instituțiile din Georgia.

La rândul său, dl. Ambasador Levan Diasamidze a adus la cunoștința celor prezenți faptul că autoritățile georgiene atrag o mare atenție dezvoltării domeniului educației și internaționalizării acestui proces, subliniind că tinerii din țara sa pun un accent deosebit pe instruire. Domnia Sa a adus mulțumiri conducerii ULIM pentru cordialitatea cu care a fost primit, exprimându-și disponibilitatea de a contribui personal la identificarea în cel mai scurt timp a universităților din Georgia, în vederea lansării cât mai curând posibile a unor parteneriate strategice de cooperare.

În continuarea întrevederii avute cu echipa managerială, diplomatul a vizitat “Aula Georgiei” din cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova, inaugurată în anul 2009, muzeul universitar, sălile de lectură, mediateca, alte institute și centre internaționale de limbă și cultură care funcționează la ULIM. A întreținut un dialog activ cu administrația Departamentului Studenți Străini.

Excelența Sa a rămas plăcut surprins de cele văzute și s-a arătat impresionat de seria evenimentelor internaționale care au loc sistematic la ULIM, vizita diplomaţilor străini cu prelegeri publice pe cele mai actuale teme, participarea oaspeţilor din diverse universităţi şi centre ştiinţifice de peste hotare, savanţilor, profesorilor, experţilor cu renume la multiple conferinţe internaționale, mese rotunde şi seminarii organizate de către ULIM.

În acest context, dl Ambasador a reiterat disponibilitatea de a organiza în colaborare cu ULIM o serie de activități culturale, științifice etc., în scopul celebrării celor 30 ani de relaţii diplomatice între Republica Moldova şi Georgia marcaţi în anul curent. ULIM a salutat această intenție și a reiterat toată susținerea pentru implicare și buna organizare.

La finele vizitei, Rectorul Ilian Galben a remarcat că anul 2022 are conotație istorică și pentru ULIM, astfel, lansând invitația Domnului Ambasador de a participa la Conferința aniversară din toamnă dedicată celor 30 de ani de la fondarea instituției.

One Comment

Leave a Reply