Skip to main content

În perioada 3-4 mai, a avut loc vizita de studiu a echipei de lucru ULIM, la universitatea Cooperativă de Stat Baden-Wuerttemberg din Lörrach, Germania. Vizita de lucru a fost realizată în cadrul proiectului Erasmus +, COOPERA – Integrating Dual Higher Education In Moldova and Ukraine (număr de referință: 617490-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP).

cropped-cov2222.png

Această vizită de documentare a fost dedicată schimbului de cunoștințe și experiențe în domeniul sistemului de învățământ dual, fiind axată pe următoarele subiecte: educaţia duală la Universitatea Cooperativă de Stat Baden-Wuerttemberg, experiența duală din punct de vedere a partenerilor de afaceri; cooperarea eficientă între universitate, companie şi student; beneficiile învăţământului dual, Educație duală din perspectiva managementului IT și a informaticii, dar și educația duală în domeniul sănătății.

Conform agendei, membrii echipei proiectului COOPERA au avut posibilitatea de a vizita reprezentanții sectorului real pentru a afla mai multe despre procesul de organizare și desfășurare a studiilor duale din perspectiva mediului de afaceri, direct de la partenerii DHBW în educația duală.

În cadrul vizitei fiecare instituție parteneră prezintă noul model de studii duale pentru programele pilot. Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, ULIM, va pilota programul de master Diplomație, Securitate, Business și Comunicare începând cu 1 septembrie 2022.

5 Comments

Leave a Reply