Skip to main content
Erica Grițco și Nicoleta Lapteacru, două studente din cadrul Programului de Master “Diplomație, Securitate, Business și Comunicare”, Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, a privilegiul de a participa în cadrul programului Erasmus+, aflându-se la University College of Enterprise and Administration in Lublin, Polonia. Împărtășind primele lor impresii din timpul mobilității academice, Erica și Nicoleta au adus în lumină o experiență profund captivantă și plină de învățăminte.
“Primele noastre impresii în timpul experienței din Erasmus+ în Lublin, Polonia, sunt absolut cuceritoare. De la momentul în care am pășit în acest oraș istoric, am fost captivate de atmosfera sa vibrantă. Echipa Erasmus+ din Universitatea WSPA ne-au întâlnit cu ospitalitate, sunt prietenoși și deschiși către noi, ceea ce ne-a făcut să ne simțim binevenite și confortabil.”
Erica și Nicoleta au subliniat că una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale Lublinului este frumusețea sa arhitecturală bogată în istorie. “Orașul este plin de clădiri vechi și biserici cu o istorie bogată, care îi conferă un farmec aparte. Plimbările pe străzile înguste ale centrului vechi ne-au dus într-o călătorie în timp.”
Mâncarea delicioasă și autenticitatea bucatelor poloneze sunt, de asemenea, puncte de atracție ale experienței lor. “Am avut ocazia să descoperim bucătăria poloneză autentică, savurând pierogi, plăcinte dulci și alte delicii locale. Astfel am avut parte de o cină tradițională organizată de echipa Universității WSPA.”
Pe lângă aspectele culturale și gastronomice, Erica și Nicoleta au evidențiat și dinamismul vieții de student în Lublin. “Universitatea oferă diverse activități extracurriculare și evenimente sociale care facilitează integrarea în comunitatea studențească internațională.” Ele au menționat participarea la un workshop dedicat sărbătorii de Paște, unde au avut ocazia să confecționeze decorațiuni pascale.
În încheiere, Erica și Nicoleta au exprimat entuziasmul lor pentru această aventură Erasmus+, anticipând că această experiență este una memorabilă și plină de amintiri de preț. “Suntem încântate de oportunitatea de a explora această destinație minunată și de a cunoaște oameni noi și suntem sigure că această aventură va fi una memorabilă și plină de amintiri de preț.” Aceste impresii initiale oferă o perspectivă îmbucurătoare asupra impactului pozitiv al programului Erasmus+ asupra studenților ULIM și asupra experiențelor interculturale pe care le facilitează.