Skip to main content

Drapelul IndieiLa 27 aprilie curent, a avut loc inaugurarea „Aulei India”, cu suportul și asistența Ambasadei Republicii India în Republica Moldova, cu reședința la București.

Evenimentul a fost organizat cu respectarea tuturor normelor sanitare, impuse de pandemia Covid 19, debutând cu tăierea panglicii de către Rectorul ULIM Ilian Galben și E.S. Rahul Shrivastava, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii India în RM. Rectorul Ilian Galben a mulțumit Excelenței Sale pentru sprijinul și contribuția acordată, relevând faptul că Aula India va reprezenta un simbol de stabilire a relațiilor de colaborare între instituții și popoare și va servi drept platformă pentru viitoare inițiative culturale și proiecte educaționale comune.

E. S. Rahul Shrivastava, la rândul său, a exprimat intenția de a impulsiona și de a extinde relațiile de colaborare în domeniul educațional, precum și derularea unor schimburi de experiență și cunoștințe. În scopul consemnării  momentului de inaugurare, părțile au semnat și un Protocol de cooperare între ULIM și Ambasada Republicii India, fiind pronunțat interesul mutual de crearea a unui mediu favorabil pentru consolidarea unor proiecte durabile de cooperare.

Evenimentul a fost moderat de Valentina Ciumacenco, Prorector pentru relații internaționale.

Amintim, în circuitul galerii internaționale ULIM există 34 de aule deschise în colaborare cu misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova.

„Aula India” este amplasată în incinta ULIM, etajul 3, sala 308.