Skip to main content
Personalul didactic și administrativ a mai multor universități din Albania, Mexic, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Georgia, Germania, Lituania, Muntenegru, Macedonia de Nord, Panama, Polonia, Portugalia, Moldova, România, Slovacia, Turcia și Spania au participat la Săptămâna Internațională cu genericul ”ENHANCING TRANSNATIONAL COOPERATION IN THE PERIPHERIES: THE UNIVERSITY OF A CORUÑA AND ITS ATLANTIC VIEW”, dedicată internaționalizării IÎS, organizată și găzduită în perioada 27-31 martie 2023 de Universitatea A Coruña (UDC), comunitatea autonomă Galicia, Spania.
La ceremonia de deschidere a evenimentului au participat:
• Julio ABALDE, rectorul Universității A Coruña;
• Pilar CANCELA, secretar de stat pentru cooperare internațională;
• Pilar GARCÍA DE LA TORRE, prorector pentru internaționalizare și cooperare;
• Evaristo ZAS, directorul Biroului de Relații Internaționale;
• Begoña CRESPO, adjunct pentru relații internaționale și politică lingvistică, Șefa Centrului de limbi străine a UDC.
Evenimentul susținut de programul Erasmus+, a avut drept scop schimbul de experiență între managerii de RI, ofițerii de relații internaționale și personalul universitar al universităților participante la eveniment; împărtășirea celor mai bune practici internaționale deținute de universități, prezentarea celor mai relevante exemple de bune practici UDC și sensibilizarea universităților din străinătate în materie de extindere a cooperării transnaționale și generare de mobilități internaționale ulterioare.
Universitatea Liberă Internațională din Moldova a fost reprezentată la Săptămâna Internațională, organizată de Universitatea A Coruña, de:
• Valentina CIUMACENCO, dr. conf. univ., Prorector pentru relaţii internaţionale;
• Ludmila COADĂ, dr. conf.univ. Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, Coordonator, Centrul Studii Europene.
În cadrul Atelierelor de lucru ,,Internaționalizarea acasă”, ”Managementul Proiectelor Internaționale”, reprezentantele ULIM au avut intervenții, prezentând experiența Universității Libere Internaționale din Moldova. Subiectul a facilitat prezentarea profilului distinct al ULIM, a strategiei de internaționalizare a instituției, a bunelor practici de susținere a internaționalizării în ULIM. Au fost prezentate, de asemenea, proiectele din programul Erasmus+, AC1, ICM, proiectele din programul Erasmus+, AC2, CBHE, proiectele de susținere a internaționalizării etc.
Totodată, în cadrul vizitei de studiu, Prorectorul Valentina Ciumacenco a avut întâlniri cu echipa Biroului de Relații Internaționale UDC, sub conducerea directorului Evaristo ZAS. Aceste întruniri au contribuit la preluarea celor mai bune practici de la Biroul Relații Internaționale al Universității din A Coruña, privind activitățile și procedurile internaționale desfășurate de această universitate, împreună cu cele mai importante modalități de promovare a activităților internaționale de cooperare interuniversitară în cadrul acordurilor bilaterale și multilaterale. În marja discuțiilor purtate cu Evaristo ZAS, a fost posibil negocierea noilor condiții contractuale prin acordul inter-instituțional Erasmus+ 2021-2027, încheiat între ULIM și UDC.
Evenimentul a creat premise pentru aprofundarea parteneriatului între ULIM și Universitatea A Coruña, dar și alte IÎS participante la eveniment, cunoașterea rețelelor și asociațiilor universitare europene.
Programul Săptămânii Internaționale UDC a inclus, de asemenea, Festivalul ”Language and Food”, în cadrul căruia participanții împreună cu studenții Erasmus+ au participat și prezentat din tezaurul cultural, lingvistic și gastronomic specific țării reprezentate. Prorectorul ULIM, Valentina Ciumacenco a avut statutul de membru al juriului în cadrul acestui eveniment.

În context, amintim că, actualmente, la Universitatea A Coruña se află doi studenți ULIM (Uscov Maksim și Shemetov Nikita, Facultatea Informatică, Inginerie și Design) care își desfășoară programul de mobilitate în scop de studiu în cadrul programului UE Erasmus +.

2 Comments

  • Puede utilizar un software de gestión para padres para guiar y supervisar el comportamiento de los niños en Internet. Con la ayuda de los siguientes 10 software de administración de padres más inteligentes, puede rastrear el historial de llamadas de su hijo, el historial de navegación, el acceso a contenido peligroso, las aplicaciones que instalan, etc.

  • La mejor aplicación de control parental para proteger a sus hijos – monitoriza en secreto GPS, SMS, llamadas, WhatsApp, Facebook, ubicación. Puede monitorear de forma remota las actividades del teléfono móvil después de descargar e instalar apk en el teléfono de destino.

Leave a Reply